Шмигаль закликав Варшаву до експертного діалогу на тлі розмов про закриття кордонів для експорту зерна

Шмигаль закликав Варшаву до експертного діалогу на тлі розмов про закриття кордонів для експорту зерна

КИЇВ. 21 липня. УНН. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у п’ятницю звернувся до польської сторони на тлі заяв про можливість закриття кордонів для українського зерна, закликавши до експертного діалогу на цю тему, пише УНН.

Деталі

“У надскладних умовах успішно провели дві посівні. Українські аграрії працюють навіть на замінованих полях. Збирають уже другий врожай. Ми будуємо нову логістику на західному кордоні. Втричі збільшили вантажообіг на Дунаї. Відкриваємо нові пункти пропуску та розширюємо спроможність уже наявних.

У цей надскладний час ми, на жаль, чуємо заяви від наших польських союзників про те, що кордони ЄС для українського зерна будуть закриті”, – сказав Шмигаль на засіданні уряду.

Прем’єр-міністр звернувся на тлі цього до польської сторони.

“Я хочу звернутися до наших братів-поляків. Ваша підтримка під час російської агресії – надзвичайна. Ми ніколи цього не забудемо і завжди будемо вдячні за це. Ви завжди перші, хто підтримує Україну. Ви як ніхто розумієте, що Україна зараз – це щит, який не пускає в Європу російських варварів. Тому закликаємо вас не піддаватися на лозунги та популізм”, – наголосив Шмигаль.

Очільник уряду закликав поляків у ситуації, коли росія зірвала “зернову угоду”, в умовах можливої світової продовольчої кризи, підставити Україні плече допомоги, і таким чином загнати росію в глухий кут.

Цитата

“Ми пропонуємо співробітництво й експертний діалог замість лозунгів та короткочасної політичної доцільності”, – вказав Шмигаль.

Нагадаємо

П’ять країн Центральної Європи – Польща, Румунія, Болгарія, Угорщина та Словаччина – планували звернення до керівництва Європейського Союзу з проханням продовжити заборону імпорту українського зерна після раніше наміченого терміну закінчення цієї заборони – 15 вересня – до кінця року.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *