Марка від Укрпошти отримала філателістичний Оскар

Марка «Русскій воєнний корабль, іді…!» отримала нову нагороду

© Рух ЧЕСНО Такий собі «філателістичний Оскар».

Українська поштова марка «Русскій воєнний корабль, іді…!» отримала найвищу нагороду міжнародної філателістичної мистецької премії «Азіаго».

Організатори премії називають її «філателістичним Оскаром», повідомила Укрпошта.

«Таку високу відзнаку Укрпошта отримала за унікальну і безпрецедентну реакцію на російську агресію та особливу ідею втілення. Замість традиційного звернення до зброї, сцен боротьби, використання символіки та образів, пов’язаних з війною, на поштовій марці «Русскій воєнний корабль, іді…!» зображено зрозумілий кожному жест, яким український військовий апелює до ворога на пропозицію здатися», – зазначили у компанії.

Церемонія нагородження премією «Азіаго» відбулася вже 53 раз. До складу міжнародного журі конкурсу входять видавці філателістичної літератури, художники, філателісти, парламентарії, урядовці з 35 країн світу.

Раніше марку «Русскій воєнний корабль, іді…» визнали найкращою у світі за 2022 рік за версією премії World Post & Parcel Awards. Зокрема, український поштовий оператор переміг у номінації «Філателістична кампанія року»

Нагадаємо, “Укрпошта” випустила ще одну марку з “рускім воєнним кораблем”. Вона отримала назву “Рускій воєнний корабль… ВСЕ!” (“Russian warship … DONE!”).

Приводом для створення цієї марки стало потоплення флагмана Чорноморського флоту ВМС РФ крейсера “Москва” після влучення українських ракет “Нептун”.

Related video

Саме цей корабель погрожував захисникам острова Зміїний, після чого почув про напрямок подальшого руху.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *