Книжковий арсенал 2024  – фестиваль пройде в кінці травня – Новини Києва

У Києві анонсували дати проведення Книжкового Арсеналу

© Василь Артюшенко, ZN.UA Планується як ярмарок, так і літературна програма.

Дванадцятий літературний фестиваль «Книжковий Арсенал» відбудеться цього року у Києві з 30 травня по 2 червня. Традиційно він складатиметься з програмної частини та книжкового ярмарку, повідомили в «Мистецькому Арсеналі».

«Наша команда впевнена, що культура допомагає формувати міжнародну коаліцію на підтримку України. Однак справа не лише в цьому. З нещодавньої історії нам, українцям, чудово відомо, до чого призводить анігіляція культурного життя: занепаду оригінальної думки, втрати політичної суб’єктності, перетворення пережитої трагедії на руйнівну травму. Ми не можемо собі цього дозволити. … Книжковий Арсенал створює живильне середовище, в якому народжується нове і важливе, де обговорюється складне і гоїться болюче. Отже, ми зробимо усе, від нас залежне, щоб фестиваль відбувся якнайкраще і цього року», – заявила генеральна директорка Мистецького арсеналу Олеся Островська-Люта.

Офіційне відриття фестивалю заплановане на вечір 30 травня. Сам «Книжковий арсенал»  розгорнеться  на першому поверсі Старого арсеналу.

У фокусі Книжкового Арсеналу будуть книги про війну, видані після 2014 року, видання створені ветеранами та учасниками війни, членами їхніх родин. Крім ярмарку на стендах видавців, вони будуть окремо представлені у просторі «Вітрина новинок».

Важливою складовою під час Книжкового Арсеналу також стануть виставкові мистецькі проєкти від сучасних митців.

Організатори повідомили, що Книжковий Арсенал уже починає прийом заявок на участь у ярмарку. Останній день подачі – 29 лютого 2024 року. ДО 22 березня усі заявники отримають відповіді про результати добору.

Зазначимо, що це буде другий книжковий фестиваль, який проведуть під час повномасштабної війни.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *