Ієрогліф року в Японії 2023 – У Кіото обрали ієрогліф, що означає податок

У Японії обрали ієрогліф року: що він означає

Ієрогліфом року обрали “оподаткування” © Nippon У країні запровадили нову систему податкової звітності.

Японський фонд тестування здібностей кандзі обрав ієрогліф 2023 року. Ним став ієрогліф «税», який читається як «дзеї» або «міцугі» і означає оподаткування, повідомляє Nippon.

Видання зазначає, що податки були популярною темою в країні, оскільки цього року відбулося запровадження нових систем податкової звітності, підвищення податків, а уряд запроваджував заплутані заходи.

Ієрогліф, що означає податок, набрав 5976 голосів учасників голосування, що становить приблизно 4% від загальної кількості тих, хто проголосував. Друге місце посів ієрогліф, що позначає «спекотний», 2010 року він посів перше місце. На третьому місці розмістився ієрголіф для позначення слів “конфлікт” чи “війна”, він був переможцем минулого року.

Японський фонд тестування здібностей кандзі проводить голосування серед громадськості онлайн на своєму веб-сайті, а також за допомогою листівок та урн для голосування, які можна придбати у книгарнях по всій країні. Тих, хто голосує, просять пояснити причини свого вибору. Багато хто з тих, хто проголосував за ієрогліф «дзеї», посилалися на введену в Японії «систему рахунків», яка знизила дохід для багатьох працівників у країні.

За ієрогліф, який посів друге місце, багато хто проголосував через аномально спекотне літо цього року. У 2023 році температура була майже на два градуси вищою, ніж у середньому за останні десятиліття. Аномально високі температури збереглися й у грудні.

За ієрогліф «війна» учасники опитування голосували з огляду на повномасштабне вторгнення Росії до України, а також протистояння між Ізраїлем та терористичним рухом ХАМАС.

Нагадаємо, укладачі Кембриджського словника підбили підсумки року, що минає, і назвали слово 2023-го. Ним стало дієслово «галюцинувати», яке тепер має і переносне значення.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *