Фільми про війну в Україні – Babylon13 представили короткометражку про ракетний удар по Краматорську

Вавилон13 створили мініфільм про удар по Краматорську на вірш загиблої письменниці 

⠀Остання закріплена строріс на фейсбук-сторінці письменниці  © Вікторія Амеліна / фейсбук-сторінка У фільмі зловіще звучить її м’який голос: “Повітряна тривога по всій країні. Так, наче щоразу ведуть на розстріл. Усіх. А цілять лише в одного. Переважно в того, хто скраю. Сьогодні не ти, відбій”.  

Документалісти з кінооб’єднання Babylon13 оприлюднили чергову серію проєкту «Війна-Ненажера». Сценарієм мініфільму стала поезія літераторки Вікторії Амеліної, загиблої внаслідок російського ракетного удару по Краматорську наприкінці червня. 

Одна із ракет тоді влучила у кафе в центрі міста, де перебувала жінка, загалом загинули 13 людей, понад 60 — були поранені.

Документальні матеріали для роботи надав боєць ЗСУ  Віталій Павленко, а також військові-кінематографісти із «ГрупаКіно».

Амеліна свого часу започаткувала Нью-Йоркський Літературний Фестиваль на Донеччині, де є смт-тезка американського мегаполісу. Її magnum opus — «Синдром листопаду, або Homo Compatiens» (2014) та «Дім для Дома» (2017).

Після 24 лютого жінка документувала воєнні злочини разом із правозахисниками з Truth Hounds.

Зауважимо, Вікторія померла не одразу, за її життя декілька днів боролись медики лікарні у Дніпрі. Похована на Личаківському кладовищі у Львові, звідки родом.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *