Зеленський підписав закон який дозволяє націоналізувати банки підсанкційних власників

Зеленський підписав закон який дозволяє націоналізувати банки підсанкційних власників

КИЇВ. 16 червня. УНН. Президент України Володимир Зеленський підписав законопроект № 9107-1 щодо удосконалення процедури виведення з ринку банку в умовах воєнного стану. Після його вступу в дію НБУ розпочне націоналізацію “Альфа-Банку”. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Telegram, пише УНН.

Цитата

“Президент нарешті підписав наш законопроект про виведення з ринку системних банків з підсанкційними власниками № 9107-1. Він вступає в силу через день після опублікування, тобто вже на цьому тижні. А далі НБУ зобовʼязаний розпочати процедуру націоналізації одного банка, тобто екс-Альфи”, – повідомив нардеп.

Доповнення

Закон щодо удосконалення процедури виведення з ринку банку в умовах воєнного стану (законопроєкт № 9107-1) дозволяє Національному банку України націоналізувати банки підсанкційних власників. Ним, зокрема, передбачається можливість виведення системно важливого банку з ринку (націоналізації) за відсутності у нього ознак неплатоспроможності у випадку, коли до банку або власників істотної участі у ньому застосовано блокуючі санкції.

Верховна Рада прийняла норматив на засіданні 29 травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський підписав закон про заборону салютів і феєрверків

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *