Смарт-споживання: як заощадити електроенергію влітку

Смарт-споживання: як заощадити електроенергію влітку

КИЇВ. 8 липня. УНН. Влітку витрати на охолодження можуть перевищувати 55% платіжки за електроенергію. Укренерго повідомило про деякі методи, які допоможуть заощадити споживачам, передає УНН.

Деталі

Влітку витрати на охолодження можуть суттєво збільшувати розмір платіжки за електроенергію. Проте, деякі прості кроки можуть допомогти зменшити витрати і залишити комфортний клімат у домі. Зокрема, Укренерго рекомендує:

Регулярно міняти фільтри кондиціонера кожні три місяці. Чистий фільтр допомагає підтримувати потік повітря та зменшує споживання електроенергії.

Встановлювати температуру кондиціонера на 25 градусів і вище, оскільки кожен градус зниження підвищує вартість платіжки на 3%.

Закривати вікна жалюзі або шторами, щоб утримувати сонячні промені від нагрівання приміщень.

Використовувати вентилятори для циркуляції повітря, що ефективніше за енергоспоживанням в порівнянні з кондиціонером.

Герметизувати тріщини та отвори навколо дверей і вікон, щоб запобігти проникненню гарячого повітря ззовні та зберегти прохолоду всередині приміщення.

В Укренерго зазначають, що забезпечення енергоефективності не означає жертвування комфортом. Іноді навіть невеликі зміни можуть призвести до зниження рахунків за електроенергію та збалансованого функціонування енергетичної системи.

Доповнення

Найвище споживання за першу половину літа було зафіксовано в Україні у четвер, 6 липня, о 16:00. Це на 7% вище, ніж у найспекотніший день минулого літа. Причина – передусім у використанні кондиціонерів. Але у порівнянні з минулим роком, різке збільшення навантаження суттєво ускладнює роботу енергосистеми. 

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *