30% ринку кави в Україні перебуває в тіні — Гетманцев

30% ринку кави в Україні перебуває в тіні — Гетманцев

КИЇВ. 7 липня. УНН. Ринок нелегальної кави в Україні становить 30%, контрафакт процвітає. Про це повідомив голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, передає УНН.

Цитата

“Процвітає контрафакт та підробка світових і українських брендів, а також продаж під брендами на ринках та через інтернет того, що кавою називати не можна, з мальтодекстрину”, — йдетьсяу повідомленні.

Деталі

Гетманцев пояснив, що мальтодекстрин — це речовина, яку додають в розчинну каву замість справжньої кави, коли роблять контрафакт.

Такі дані він отримав під час зустрічі з виробниками кави. 

Він наголосив, що ситуація на ринку одночасно жахлива та типова для нашої країни. 30% ринку в тіні. Гранульована кава завозиться за митною вартістю нижче за зелене зерно.

Цитата

“Бізнес … просить одного – виконати обовʼязок держави із забезпечення законної та прозорої роботи ринку. В цьому ж зацікавлені й споживачі кави, і сама держава, що збирає гроші на армію. У цьому не зацікавлені кілька сімей “бізнесменів”, що налаштували супер прибутковий бізнес під чужими брендами, без сплати податків та за рахунок нашого здоровʼя”, — зазначив Гетманцев.

Нагадаємо, БЕБ завершили досудове розслідування щодо фальсифікованої кави на базарах Мукачева на Закарпатті. 

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *