У Польщі розпочинаються Європейські ігри, росія і білорусь – в ізоляції – міністр молоді та спорту

У Польщі розпочинаються Європейські ігри, росія і білорусь – в ізоляції - міністр молоді та спорту

КИЇВ. 21 червня. УНН. Відсьогодні у Польщі відбувається одна з найбільших подій 2023 року- Європейські ігри. Україна приймає учать у змаганнях, в той час як, росія і білорусь – в ізоляції. Про це повідомив міністр молоді та спорту України, президент НОК України Вадим Гутцай в ефірі всеукраїнського телемарафону, пише УНН.

Цитата

«Хочу подякувати європейським олімпійським комітетам, які заздалегідь прийняли рішення не допускати росіян та білорусів до цих змагань. І це головне було рішення. Тому що, якщо б вони були, то ми б не приймали б участі», -наголосив Гутцай.

Доповнення

Також міністр заявив, що Міжнародний олімпійський комітет ще не прийняв ніякого рішення щодо допуску спортсменів із Росії та білорусі до Олімпських ігор -2024 у Парижі.

«Рішення щодо участі російських та білоруських спортсменів у Олімпійський іграх МОК не ухвалено. На сьогоднішній день вдвічі більше міжнародних федерацій не допустили росіян і білорус. Є федерації, які допустили по тим критеріям, які запропонував Міжнародний олімпійський комітет. Наприклад, Міжнародна федерація з фехтування допустила росіян, але прибрала всіх перших номерів збірних команд російської федерації» – зазначив Гутцай.

Надаємо

Наприкінці березня МОК видав рекомендації Міжнародним федераціям і організаторам міжнародних спортивних заходів щодо того, яким чином і за яких умов можна відновити участь у змаганнях спортсменів із російськими та білоруськими паспортами.

На пленарній сесії Парламентської асамблеї Ради Європи у четвер, 22 червня, буде розглядатися резолюція – про недопуск російських та білоруських спортсменів до Олімпіади-2024.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *