Легендарний голкіпер Андрій Пятов завершив кар‘єру

Легендарний голкіпер Андрій Пятов завершив кар‘єру

КИЇВ. 10 липня. УНН. Капітан «Шахтаря» Андрій Пятов завершив кар’єру футболіста та увійшов до тренерського штабу «гірників». 6 серпня в Лондоні голкіпер зіграє з «Тоттенгемом» свій прощальний матч, пише УНН.

Деталі

39-річний Андрій Пятов завершив ігрову кар’єру та увійшов до тренерського штабу «гірників». У складі «Шахтаря» з 2007 року Пятов провів 482 матчі – це третій показник в історії клубу та найбільша кількість матчів серед воротарів. Разом із командою він завоював 28 трофеїв – і це абсолютний рекорд клубу всіх часів.

Після поєдинку Ліги націй-2022/2023 проти Вірменії на стадіоні ЛКС у польській Лодзі, який збірна України виграла з рахунком 3:0, воротар Андрій Пятов офіційно оголосив про завершення виступів за головну команду країни й наступного ж дня залишив табір синьо-жовтих. Таким чином, легендарний кіпер зупинився на позначці в 102 матчі у складі збірної України.

“16 років Андрій Пятов писав історію «Шахтаря», а разом з цим – усього українського футболу. За цей час він став найкращим воротарем країни, капітаном та легендою «гірників», найтитулованішим гравцем в історії команди, взірцем професіоналізму та безмежної відданості клубу. Його пристрасть до футболу, сильний характер і готовність жертвувати всім заради команди, його сміливу та надійну гру, вражаючу стійкість у найважчих ситуаціях, його жагу до перемог завжди цінували й цінуватимуть уболівальники «Шахтаря»”, – йдеться на офіційній сторінці донецького клубу. 

Повідомляється, що 6 серпня в Лондоні Андрій Пятов проведе прощальний матч – проти «Тоттенхема» у Лондоні.

За інформацією Sport.ua, у Пятова була пропозиція від одного із дебютантів УПЛ. Голкіпер над нею розмірковував, однак вирішив все ж завершити кар’єру та перейти на тренерську роботу в «Шахтарі».

Донецький клуб став чемпіоном України у сезоні 2022/23. Гірники потрапили до третього кошика жеребкування наступного розіграшу групового етапу Ліги чемпіонів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Історична перемога: чоловіча збірна України з пляжного футболу вперше за 10 років виборола путівку до ЧС-2024

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *