У Києві з’явиться нова книгарня під назвою Плекай 

На Подолі з'явиться книгарня з букіністикою та новими виданнями 

© Guido Gloor Modjib / Flickr

На столичному Подолі з’явиться нова книгарня «Плекай», де можна буде придбати як нові так і вживані видання. Засновники планують вибудувати цілу екосистему, за якої кияни зможуть віддавати свої раритети на реставрацію. Інші деталі розповіла Читомо Катерина Іванова, засновниця проєкту «Книжковий Лев».

Є ідея приймати книжки від  читачів, оцінювати, за необхідністю відновлювати їх і залишати для пошуку нових читачів.

«Ідея книгарні, яка б працювала з рідкісними вживаними книжками, народилась ще в ковідний рік. Просто хрестоматійно в той рік ми відчули, як обмеження сприяють креативності. Тоді ми запустили проєкт з екслібрисами та книжковий клуб. А для втілення ідеї цієї нової книгарні все чекали відповідного часу. І так сталось, що зараз той саме він…», — зазначає Катерина Іванова.

Ідею «Плекай», яку відкриють для відвідувачів у вересні за адресою Спаська 22, бачать у тому, щоб розшукувати і згодом давати іншим можливість пізнати книжками, наклади яких здебільшого закінчились.

Усі ці думки про збереження і друге життя речей та пристрасть до справи привела засновників до того, що в цьому просторі мають намір поєднати книжки, речі з історіями та елегантний бар із крафтовими напоями.  

“Знаєте, так ніби це винний бар, такий камерний і душевний», — зізнається засновниця книгарні.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *