Війна Ізраїлю та Сектору Гази – Тільда Свінтон та інші закликали припинити вогонь

Тільда Свінтон та ще 2000 митців підписали лист із закликом припинити вогонь у Секторі Гази

Митці закликали припинити вогонь у Газі © EPA-EFE/MOHAMMED SABER Вони називають Газу «суспільством біженців та дітей біженців».

Актори Тільда Свінтон, Стів Куган, Міріам Марголіс, Максін Пік та режисер Майк Лі увійшли до числа 2000 митців, які підписали лист із закликом про припинення вогню в Ізраїлі та Секторі Гази. Вони звинуватили західні уряди «не лише у терпимості до воєнних злочинів, а й допомозі та підбурюванні до них», повідомляє The Guardian.

«Газа вже є суспільством біженців та дітей біженців. Тепер, сотням тисяч палестинців, які зазнали бомбардувань з повітря, моря та суші, палестинцям, чиї бабусі та дідусі були змушені покинути свої домівки під дулом пістолета, знову наказують бігти – або їм загрожує колективне покарання неймовірного масштабу. Позбавлені прав, названі міністром оборони Ізраїлю «людськими тваринами», вони стали людьми, з якими можна зробити практично все», – йдеться у листі.

У ньому також йдеться про те, що «настане час, коли західні уряди притягнуть до відповідальності за співучасть».

«Але поки що, засуджуючи будь-який акт насильства проти цивільного населення та будь-яке порушення міжнародного права, хто б його не здійснив, ми зобов’язані зробити все можливе, щоб покласти край безпрецедентній жорстокості, на яку наражається Газа», – пишуть митці.

Вони також закликали негайно припинити вогонь та відкрити контрольно-пропускні пункти у Газі для надходження гуманітарної допомоги.

Варто зазначити, що ініціатором написання листа стала організація «Мітці за Палестину», яка була заснована в 2015 році.

Нагадаємо, терористичний рух ХАМАС оголосив про початок операції “Шторм Аль-Акса” проти Ізраїлю вранці 7 жовтня. Палестинські бойовики, зокрема, захопили КПП «Ерез» і на якийсь час прорвалися до міст Ашкелон і Сдерот, а також атакували фестиваль електронної музики.

Міноборони Ізраїлю тоді повідомило про набір резервістів. За кілька годин прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що його країна перебуває «у стані війни і переможе». Армія одержала наказ повністю заблокувати відповідну територію. З того часу Ізраїль регулярно завдає ударів палестинським об’єктам.

Про те, хто виграє від різкого загострення палестино-ізраїльського конфлікту і як драматичні події на Близькому Сході позначаться на Україні, – у статті В’ячеслава Лихачова “Атака на Ізраїль. Як таке взагалі могло статися?”.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *