В Італії знайшли невідомий досі портрет Марії Магдалини кисті Рафаеля

Марія Магдалина кисті Рафаеля: в Італії виявили невідому картину епохи Відродження (фото)

Один із автопортретів Рафаеля. Фрагмент © WikiArt.org

В Італії виявили  досі невідому картину представника Високого Відродження Рафаеля Санті, на якій, як стверджуєьться, зображений образ Марії Магдалини. Про знахідку повідомили експерти на міжнародній конференції в Перголі, місті в центральній італійській провінції Пезаро та Урбіно, пише видання ANSA.

Натурницею стала К’яра Фанчеллі, дружина вчителя Рафаеля – П’єтро Перуджіно. Вона зображена в образі відомої біблійної послідовниці Ісуса Христа. Картина зроблена на дерев’яній панелі з тополі розміром 46 см на 34 см.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Agenzia ANSA (@agenzia_ansa)

Робота датована 1504 роком, належить до іноземної приватної колекції і тепер групою вчених приписана генію епохи Відродження.

Примітка. Йдеться саме про Високий Ренесанс, так називають кульмінаційний період цього напрямку мистецтва. Йдеться про останні роки XV – початок XVI століття. «Золоте століття» італійського Ренесансу окрім Рафаеля визначили також не менш відомі Леонардо да Вінчі та Мікеланджело Буонарроті.

Оголошення на конференції «Бачення досконалості Рафаеля Санті» відбувається перед публікацією наступного тижня дослідження щодо атрибуції в журналі «Відкрита наука та мистецтво».

Дослідження має назву «Магдалина Рафаеля. Коли учень перевершує вчителя». 

Примітка. Перуджі́но був відомим представником Умбрійської школи живопису, який мав свою майстерню, куди брав учнів. Найталановитішим серед них був Рафаель. Майбутній всесвітньовідомий геній навчався в майстерні Перуджіно і працював чотири роки. Вплив художньої манери Перуджіно був відчутний у ранніх творах Рафаеля.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *