Spotify не заборонятиме музику, створену штучним інтелектом

Spotify не заборонятиме музику, створену штучним інтелектом

Керівник Spotify каже, що не планує повністю забороняти контент, створений штучним інтелектом, на платформі для потокової передачі музики, передає BBC. 

На початку цього року платформа випустила трек із клонованими штучним інтелектом голосами виконавців Drake і The Weeknd.

Деніел Ек сказав, що ці технології можна використовувати для створення музики, але штучний інтелект не можна використовувати, щоб імітувати артистів без їхньої згоди.

Він сказав, що використання ШІ в музиці, швидше за все, буде обговорюватися «багато-багато років».

Пан Ек, який рідко спілкується зі ЗМІ, сказав, що він бачив три напрямки використання ШІ: такі інструменти, як автонастроювання, які покращують музику, які, на його думку, були неприйнятними інструментами, які імітують художників. А також більш спірна ситуація, де музика, створена штучним інтелектом, чітко вплинула на існуючих виконавців, але безпосередньо не імітувала їх.

«Це буде складно», — сказав він, коли його запитали про виклик, з яким зіткнулася галузь.

Хоча ШІ не заборонений у всіх формах на платформі, компанія не дозволяє використовувати свій контент для машинного навчання або моделі ШІ, подібні до яких потім можуть створювати музику.

Художники все частіше виступають проти використання штучного інтелекту в креативних індустріях.

Минулого місяця ірландський музикант Хозьєр заявив, що розглядатиме можливість страйку через загрозу ШІ для його професії.

Він сказав BBC Newsnight , що не впевнений, що технологія «відповідає визначенню мистецтва».

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *