Що подивитися та послухати на Новий рік – добірка фільмів, пісень та колядок до свята – відео

Дух Нового року: що подивитися та послухати для створення святкової атмосфери

Створити святкову атмосферу допоможуть новорічні фільми та пісні © freepik/freepik На вихідні українці відзначають одразу кілька свят.

У ніч із 31 на 1 січня у нашій країні та світі відзначатимуть Новий рік – завершується 2023 і настає 2024-й. Але українці відзначатимуть й інші, важливі свята, які цього року вперше після столітньої перерви святкуються у ці дати.

Так, 31 грудня українці відзначатимуть Маланку чи День святої Меланії, вечір цього дня називається Щедрим чи Василівим. На стіл прийнято подавати щедру кутю та різноманітні страви, а будинками ходять щедрувальники, які прославляють господарів та сповіщають про настання нового року. А вже наступного дня відзначають День Василя.

Щоб перейнятися атмосферою Нового року, можна подивитися та послухати фільми та музику, які пронизані духом свята.

ZN.UA зібрало кілька добірок, які підійдуть як любителям традиційних пісень, так і тим, хто віддає перевагу новим віянням.

Улюблений усіма український «Щедрик»

Це одна з найпопулярніших українських колядок та різдвяних пісень у світі. Лише нещодавно світ почав дізнаватися, що написав її українець Микола Леонтович, якого вбив агент ВЧК.

Це мелодія, яка наповнена духом свята та відчуттям дива, її багато разів переспівували і українські та іноземні виконавці. Тут ми зібрали різні яскраві варіанти виконання “Щедрика”.

Автентичні колядки

Колядки – це один із обов’язкових атрибутів українського Різдва. Після початку повномасштабного вторгнення Росії українці з новою силою почали згадувати та підтримувати традиції, яким слідували наші предки. Для тих, хто хоче поринути в атмосферу українських традиційних пісень – ця добірка.

Сучасні українські пісні

Новий рік та Різдво залишалися улюбленими святами для багатьох поколінь, а пісні, присвячені їм, записувалися у різні роки. Для тих, хто хоче насолодитися творами останніх кількох десятків років – ця добірка.

Світові хіти

Але пісні про Новий рік та Різдво записували не лише українці. Для багатьох виконавців у світі ці свята ставали приводом створити радісну, а можливо, й сумну музику, яка стала улюбленою для багатьох. Для тих, хто надає перевагу світовим хітам, ми створили окрему добірку.

Що подивитися

Але, звісно, лише піснями творчість, присвячена святам, не обмежувалася. Створено неймовірну кількість комедій, мелодрам та сімейних фільмів, які відображають дух Різдва та Нового року. До нашої добірки увійшли як ігрові стрічки, так і мультики, які сподобаються і дітям, і дорослим.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *