Шейн Макгован помер – ірландський музикант та засновник The Pogues помер у віці 65 років

Помер фронтмен гурту The Pogues Шейн Макгован

Шейн Макгован помер у віці 65 років © Shane MacGowan/Instagram Він написав пісню Fairytale of New York.

Фронтмен та автор пісень гурту The Pogues Шейн Макгован помер у віці 65 років. The Guardian називає музиканта «одним із найвеличніших лідерів гуртів», який «оживив рок силою ірландської народної музики» у пісні Fairytale of New York.

За даними видання, Макгован помер після тривалої хвороби. Наприкінці 2022 року музиканта госпіталізували з вірусним енцефалітом, тому кілька місяців 2023 року він провів у палаті інтенсивної терапії. У Макгована також були проблеми з наркотиками та алкоголем.

«Шейн завжди буде світлом, яке світить переді мною, мірилом моїх мрій і любов’ю всього мого життя… Я неймовірно щаслива, що зустріла його, покохала його і була така нескінченно і беззастережно кохана їм», – сказала дружина музиканта Вікторія Мері Кларк.

Макгован заснував гурт Pogue Mahone (назву пізніше скоротили до The Pogues) у 1982 році і залишався фронтменом колективу до його розпаду 2014-го. Пісню Fairytale of New York гурт записав спільно з Крісті Маккол у 1988 році, вона посіла друге місце у британському чарті.

У 2018 році на святкуванні його 60-річного ювілею у Національній концертній залі Дубліна Макгован удостоївся нагороди за свій внесок у популярну музику.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *