Реконструкція Батьківщини-Мати – сталь для тризубу довелося замінити

Тризуб для «Батьківщини-Мати» виготовлять із європейської сталі: в українській знайшли дефекти

© Василь Артюшенко, ZN.UA Мінкульт заявив, що це не вплине на вартість проєкту.

Український тризуб для реконструкції монументу “Батьківщина-Мати” виготовлять із європейської сталі, оскільки метал із комбінату «Запоріжсталь» має дефекти, розповіли у Міністерстві культури та інформаційної політики.

У Мінкульті зазначили, що наданий металургійним комбінатом «Запоріжсталь» метал не відповідає технічним вимогам. На підтвердження цього будівельники склали дефектний акт.

«Обраний для робіт метал мав бути ідентичним до того, з якого виготовили і сам монумент. Сировину вирішили взяти європейську та вітчизняну. Однак партія з комбінату показала відчутну різницю із закордонним аналогом та вимогами проєкту», – йдеться у повідомленні.

За інформацією Мінкульту, надана комбінатом сталь має різну товщину, що може змінити вагу усієї конструкції. Водночас метал із «Запоріжсталі» мав значну кількість пошкоджень, а це могло ускладнити та сповільнити роботи. Таким чином, вирішили залишити сталь європейського виробництва.

«Таке рішення не вплине на вартість металу, ціна залишається без змін – 400 тисяч гривень. Загальна вартість проєкту заміни радянського герба на український тризуб складає 28 мільйонів гривень. Бюджетні кошти не використовувалися, усі гроші надали донори та меценати», – заявив Мінкульт.

Related video

Нагадаємо, у Києві презентували проєкт нового герба та прапора області. Старий хочуть замінити через «схожість» із гербом Москви та Московської області Росії.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *