Реаліті-шоу за Грою в кальмара – учасники скаржаться на травми і хочуть подати до суду

Учасники реаліті-шоу за «Грою в кальмара» хочуть подати до суду на Netflix через отримані травми

Учасники реаліті-шоу скаржаться на травми © Netflix Продюсери стверджують, що «шлях до 4,56 мільйона доларів не має бути легким».

Юридична фірма із Великої Британії погрожує позовом до суду на стрімінговий сервіс Netflix. Причина – травми, отримані учасниками реаліті-шоу за серіалом «Гра в кальмара» під час зйомок, повідомляє The Hollywood Reporter.

Британська фірма із травм Express Solicitors оголосила, що вона представляє учасників шоу. Вони вимагають компенсації за досвід, здобутий під час зйомок реаліті-шоу.

«Ми надіслали претензійні листи від імені учасників, які постраждали у цьому шоу. Зважаючи на те, що нам сказали, вони розширили розуміння безпеки в ім’я розваги. Виробничі компанії повинні гарантувати, що стандарти здоров’я та безпеки на їхньому шоу не наражають людей на ризик заподіяння шкоди», – заявив генеральний директор фірми Деніел Слейд.

Листи – це лише перший крок. Фірма заявляє про те, що збирає додаткові докази та, за необхідності, подасть позов до суду. Нині вона виступає із підтримкою двох учасників, але веде переговори з рештою.

Учасники реаліті-шоу стверджують, що страждали від переохолодження та пошкодження нервів. Продюсери Squid Game: The Challenge заявили, що ніхто з учасників не подавав позову, і що творці шоу серйозно ставляться до питань безпеки учасників реаліті.

Незадовго до цього у ЗМІ з’явилися заяви деяких учасників реаліті-шоу, які говорили за умов анонімності. Вони розповідали про досвід зйомок гри «Червоне світло, зелене світло». У готовому серіалі здається, що змагання тривало всього п’ять хвилин, але його зйомки зайняли кілька годин. При цьому вони проводилися в зимових умовах, температура опускалася до -3 градусів Цельсія.

«Це було схоже на зону бойових дій. Людей виносили медики, але ми нічого не могли сказати. Якщо ти заговориш, то ти вибудеш», – заявив один із учасників.

«Очевидно, що благополуччя та безпека мають для нас першорядне значення. І ми вжили відповідних заходів щодо піклування про людей. Особлива критика, про яку ви кажете, була зосереджена навколо зйомок сцени “Червоне світло, зелене світло”. Це були великі та складні зйомки, день був холодний, і вони зайняли чимало часу. Але всі були до цього готові і за ними добре доглядали. Ми передбачали і справді ретельно всі перевірили заздалегідь і подбали про те, щоб вжити всіх необхідних заходів», – заявили продюсери шоу, до яких видання звернулося за коментарем.

Виконавчий продюсер Стівен Ламберт додав, що на шоу розігрується найбільший приз історії телебачення – 4,56 мільйона доларів. І що шлях до нього «не може бути просто прогулянкою парком». Він визнав, що часом умови на шоу були доволі жорсткими, але вони були «м’якшими і приємнішими», ніж у деяких інших реаліті-шоу, які знімалися раніше.

Наразі Netflix випустив п’ять епізодів Squid Game: The Challenge. Незважаючи на те, що реаліті було доволі очікуваним, а також позиціонувалося як таке, що повністю передає естетику серіалу, критики і глядачі не були вражені. На Rotten Tomatoes шоу набрало лише 42% серед критиків та 22% серед глядачів.

Перший сезон серіалу «Гра в кальмара» вийшов 17 вересня 2021 року і лише за кілька тижнів встиг стати номером один на Netflix. Він зачіпає хвору тему економічної нестабільності в Південній Кореї, яка не менш близька до багатьох інших країн світу.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *