Презентували новий варіант гербу і прапора Київщини – як вони виглядають

Герб та прапор Київщини хочуть замінити через «схожість» із московським

© Київська ОДА Геральдисти пропонують, щоб в основі був ангел.

У Києві презентували проєкт нового герба та прапора області. Старий хочуть замінити через «схожість» із гербом Москви та Московської області Росії, заявив очільник ОДА Руслан Кравченко.

Він зазначив, що символіка має відповідати історії, культурним цінностям, суспільним особливостям і традиціям регіону.

«Із 1999 року на гербі Київщини зображений Юрій Змієборець, який копіює і нагадує Гєоргія Пабєданосця на гербі Московської області та Москви. Але нічого спільного з терористами ми не маємо. Тому з початку повномасштабного вторгнення постало питання про зміну символіки», – підкреслив Кравченко.

Геральдисти запропонували, щоб в основі герба Київщини був зображений ангел. Оскільки саме ангел, який молиться за Київщину, її мешканців і стоїть на захисті, зафіксований в історичних документах на гербі Київської землі щонайменше з 1416 року. Герб з ангелом зображували і на великих державних печатках Великого князівства Литовського. Також є чотири варіанта прапора чотири – герб із зображенням ангела на різних кольорових фонах, серед яких: синій, білий та пурпуровий.

Чиновник додав, що на проєкт не витрачали бюджетних грошей, а нову символіку на сесії облради затвердять після обговорення в громадах.

Нагадаємо, у рамках декомунізації Державна інспекція архітектури та містобудування України дозволила реконструкцію щиту скульптури «Батьківщина-Мати» у Києві. Старий радянський герб замінять на герб України.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *