Олександр Крижанівський помер – актор та режисер пішов з життя у віці 66 років

Пішов з життя заслужений артист України Олександр Крижанівський

Олександр Крижанівський помер у віці 66 років © Печерська районна в місті Києві державна адміністрація Він був директором та художнім керівником Театру на Печерську.

Актор, режисер, директор та художній керівник Київського академічного театру на Печерську Олександр Крижанівський помер у віці 66 років. Про смерть артиста повідомив його син Володимир.

Він розповів, що Крижанівський помер ввечері 21 листопада від інфаркту та супутніх ускладнень. Прощання з артистом відбудеться найближчими днями у Театрі на Печерську.

Олександр Крижанівський народився 13 жовтня 1957 року. Навчався на акторському факультеті Київського державного інституту театрального мистецтва імені І.К. Карпенка-Карого, закінчив аспірантуру інституту. Працював актором Київського театру естради, Театру на Подолі та Молодого театру. На його рахунку понад 60 ролей у фільмах, серіалах та театральних виставах.

У 2000 році було створено Новий драматичний театр на Печерську, до акторського складу якого увійшов весь курс актора Миколи Рушковського. Керівником та режисером театру став Крижанівський.

Як зазначили у Печерській райдаміністрації Києва, з початку повномасштабного вторгнення Росії артист доєднався до роботи гуманітарного штабу Печерського району. Він виконував завдання, які допомагали забезпечити необхідним військових та мешканців району.

Він також постійно допомагав частині Національної гвардії України, яка у березні 2022 несла вахту на блокпостах Печерського району. Артист за власні кошти забезпечував їх продуктами харчування, карематами та іншими потрібними речами.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *