Берлінале 2024 – до складу міжнародного журі увійшла Оксана Забужко

Берлінале” title=”Оксана Забужко увійшла до складу міжнародного журі Берлінале” />

Забужко увійшла до журі Берлінале © Facebook/Oksana Zabuzhko Його очолить Люпіта Ніонго.

Українська письменниця Оксана Забужко увійшла до складу міжнародного журі Берлінського міжнародного кінофестивалю. Склад журі кіноогляду опублікували на сайті Берлінале.

«Оксана Забужко, яка написала свої перші вірші в юності, є, мабуть, одним із найважливіших із сучасних письменників України і вже опублікувала понад 20 книг, включаючи вірші, прозу та науково-популярну літературу», – йдеться на сайті Берлінале.

Там також додали, що Забужко викладала в університетах США, таких як Пенсільванський університет, університет Піттсбурга та Гарвард. Вона також здобула безліч нагород в Україні, а також орден Почесного легіону Франції та Центральноєвропейську літературну премію «Ангелус» за роман «Музей забутих таємниць».

Цього року журі очолює оскароносна режисерка і актриса Люпіта Ніонго. Міжнародне журі вручає Золотого ведмедя за найкращий фільм та Срібних ведмедів за Гран-прі журі, Приз журі, Найкращу режисуру, Найкращу головну роль, Найкращу роль другого плану, Найкращий сценарій та Видатний художній внесок.

Крім Забужко, до складу журі також увійшли режисерка з Гонконгу Ен Хуей, іспанський режисер Альберт Серра, актриса та режисер Жасмін Трінка, режисер та актор з США Брейді Корбет та режисер Крістіан Петцольд із Німеччини.

Берлінський кінофестиваль проходитиме з 15 по 25 лютого.

Нагадаємо, три українки, а саме захисниця прав дітей та засновник благодійного фонду «Голосу дітей» Олена Розвадовська, письменниця Оксана Забужко та радниця з питань кліматичної політики Ірина Ставчук, увійшли до списку ста жінок світу, які надихали та впливали на нього у 2023 році від ВВС.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *