З ремонту вивели один блок електростанції, імпорт електрики йде з двох країн – енергетики

З ремонту вивели один блок електростанції, імпорт електрики йде з двох країн - енергетики

КИЇВ. 16 серпня. УНН. Після ремонту обладнання одна з ГЕС додала до енергосистеми 157 МВт потужності. До того ж, сьогодні є імпорт електроенергії зі Словаччини та Молдови. Тим часом через бойові дії загалом без світла 401 населений пункт, а на Харківщині енергетики заживили сіл, які були знеструмлені з початку війни, повідомили у середу у НЕК “Укренерго” та Міненерго, пише УНН.

Виробництво електроенергії

“Один блок електростанції включено в роботу після аварійного ремонту”, – повідомили в Укренерго.

За даними Міненерго, успішно ввели в роботу після реконструкції гідроагрегат однієї з ГЕС і відновлено обладнання – сумарно видачу електроенергії цієї ГЕС збільшено на 157 МВт. Також повідомляється, що тривають ремонти на одному з об’єктів генерації в Донецькій області, який був пошкоджений у результаті обстрілів. Зокрема, вийшов з ремонту блок, який додасть до енергосистеми 125 МВт потужності.

Споживання

У вівторок, 15 серпня, вечірній максимум споживання збільшився на 3% у порівнянні з понеділком, 14 серпня, вказали в НЕК. І зауважили, що одночасне ввімкнення десятків тисяч кондиціонерів сильно перевантажує енергосистему.

Експорт/імпорт

Комерційний імпорт електроенергії за минулу добу, за даними Міненерго, становив 5 873,00 МВт-год. Як зазначили в Укренерго, сьогодні здійснюється імпорт електроенергії зі Словаччини та Молдови в ранкові та вечірні години з максимальною потужністю в окремі години до 626 МВт. Експорт відсутній, додали у НЕК.

Знеструмлення

Через бойові дії загалом знеструмленими, за даними Укренерго, залишається 401 населений пункт. Внаслідок обстрілів росіянами є нові пошкодження у мережах на Харківщині. 

При цьому, вказали в Міненерго, у Харківській області вдалося заживити близько 70 абонентів у прикордонних селах у Дергачівському, Харківському та Ізюмському районах, які залишалися без світла з першого дня бойових дій.

Також відновлено живлення всім споживачам, які були знеструмлені внаслідок ракетного обстрілу у Львівській області, повідомили у НЕК.

У Херсоні енергетики відновили лінії електропередачі, щоб заживити близько 300 людей, у яких не було світла внаслідок підтоплення через підрив Каховської ГЕС. По місту залишаються знеструмленими 11 тисяч споживачів, зазначили в Міненерго.

Як повідомили в Укренерго, учора, 15 серпня, зафіксовано технічне ускладнення в роботі обладнання підстанції 330 кВ у Рівненській області. Були знеструмлені 23 тис. споживачів міста Рівне. Через 20 хвилин живлення споживачів відновлено в повному обсязі, зазначили у НЕК.

Запорізька АЕС

Рівень води у ставку-охолоджувачі ЗАЕС, як зазначили у Міненерго, – стабільний. “Наразі він становить 16,18 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції”, – повідомили у міністерстві.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *