“Укренерго” вже залучило близько 900 млн євро фінансування від західних партнерів – Кудрицький

"Укренерго" вже залучило близько 900 млн євро фінансування від західних партнерів - Кудрицький

КИЇВ. 28 червня. УНН. НЕК “Укренерго” змогло залучити від західних партнерів фінансову допомогу на суму близько 900 мільйонів євро. Про це повідомив глава правління компанії Володимир Кудрицький під час брифінгу, передає кореспондент УНН. 

Цитата

“Зараз дуже важливе фінансування, яке надають західні партнери для українських енергокомпаній. “Укренерго” вже змогло залучити близько 900 млн євро фінансування у різних формах, – це або гранти, або кредити. Очікуємо, що до кінця року ми ще на декількасот мільйонів цю цифру зможемо збільшити і використати цей ресурс, щоб інвестувати у підготовку до зими”, – повідомив Кудрицький.

Деталі

Він розповів, що наразі тривають перемовини “Укренерго” з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) щодо фінансування. Голова правління не назвав конкретні цифри, одна зауважив, що мова йде “не про десятки, а сотні мільйонів євро”.

“Що стосується доступності коштів, сподіваємося, що восени ці кошти вже будуть нам доступні. Багато залежить від того, як швидко ми зможемо вийти на підписання угоди. Сподіваюся, що це станеться у найближчі тижні… Я очікую, що це буде мікс, як це було у кінці минулого року – кредитна частина і грантова”, – розповів він і додав, що для підготовки до опалювального сезону “Укренерго” потрібно близько 300 мільйонів доларів.

Крім цього, Кудрицький підкреслив, що “найбільш важливою допомогою” для енергосистеми є надання Україні систем протиповітряної оборони, оскільки це “ключовий фактор”, завдяки якому вона пройшла минуло зиму. Другим фактором голова правління назвав постачання обладнання у вигляді гуманітарної допомоги, що також відіграло важливу роль для стабілізації ситуації минулий зимовий період.

Нагадаємо

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль після міжнародної Конференції з питань відновлення України у Лондоні 21-22 червня повідомив, що ЄБРР підтримає українські державні енергетичні компанії “Укргідроенерго”, “Укренерго”, НАК “Нафтогаз України” на суму 600 млн євро. 

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *