Українці встановили новий літній рекорд зі споживання електрики: Укренерго закликало до економії ввечері

зі споживання електрики: Укренерго закликало до економії ввечері” />

КИЇВ. 20 липня. УНН. В Україні 19 липня ввечері на тлі спеки встановили літній рекорд споживання електроенергії, повідомили у четвер у НЕК “Укренерго”, вказавши, що потрібно економити, пише УНН.

Цитата

“Учора, 19 липня, в енергосистемі о 21:40 був зафіксований літній рекорд споживання. Він на 1% перевищив показник найспекотнішого дня, який був 6 липня. І це попри те, що середньодобова температура повітря вчора була на 4˚С нижчою”, – вказали в Укренерго.

Як повідомляється, пік споживання знову повернувся на вечірні години – з 21.00 до 22.00, “що суттєво збільшує навантаження на енергосистему”. Зокрема, порівняно з початком тижня вечірнє споживання зросло на 4%.

“Для того, щоб покрити стрімко зростаюче споживання доводиться задіювати потужності еквівалентні декільком енергоблокам електростанцій. Диспетчерський центр “Укренерго” залучає всі наявні в енергосистемі електростанції, які в роботі, але їхній обсяг суттєво обмежений. Ситуація також ускладнюється тим, що сьогодні в плановий ремонт вийшов ще один блок атомної електростанції”, – зауважили у НЕК.

Тому, зважаючи на обмежені можливості енергосистеми покривати значне споживання ввечері, в Укренерго наголосили, що “необхідно економно користуватися електроенергією”:

З 16:00 до 23:00:

  • охолоджуйте приміщення не нижче 23˚С;
  • вимкніть потужні електроприлади або користуйтеся ними по черзі;
  • переносьте користування електроприладами на ранкові, денні або нічні години доби;
  • вимикайте світло, коли виходите з приміщення.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *