Україна та Чехія посилять співпрацю військово-промислових комплексів – Зеленський

Україна та Чехія посилять співпрацю військово-промислових комплексів - Зеленський

КИЇВ. 7 липня. УНН. Україна та Чехія посилять співпрацю військо-промислових комплексів країн, зокрема щодо снарядів та військової техніки. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час спільного брифінгу з прем’єр-міністром Чехії Петром Фіалою у Празі, передає УНН.

Цитата

“Ми чітко усвідомлюємо, що в оборонній підтримці чеське лідерство не поступається іншим країнам. Ми детально говорили сьогодні не лише про постачання, але і про нове виробництво, і це дуже важливо. Наші держави можуть значно посилити співпрацю військо-промислових комплексів і це буде зроблено. Ми говорили про конкретні проєкти щодо снарядів, військової техніки”, – сказав очільник держави.

Деталі

Він зауважив, що Міністерство оборони Чехії та Міністерство стратегічної промисловості України підписали відповідний Меморандум про співпрацю. Зі свого боку, Фіала відзначив, що чеська оборонна промисловість співпрацює з іншими країнами стосовно поставок озброєння Києву, однак співпраця є “іншим рівнем”, ніж допомога.

“На міжурядових перемовинах минулого року ми відкрили тему спільного  виробництва чеських та українських фірм в урядовій  промисловості. Це важливі проєкти, що дозволять підвищити рівень обороноспроможності наших країн і рівень самостійності промисловості України. Це інший рівень – не просто допомога, а співпраця в цій області.

Нагадаємо

Прем’єр-міністр Чехії Петр Фіала заявив, що Чехія невдовзі передасть Україні гелікоптери та боєприпаси, а також допоможе з навчаннями на винищувачах F-16.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *