Україна розриває з Іраном та Сирією угоди про уникнення подвійного оподаткування

оподаткування” />

КИЇВ. 23 серпня. УНН. Верховна Рада припинила дію міжурядових угод про уникнення подвійного оподаткування з Іраном і Сирією, скасовуючи пільгові умови оподаткування, повідомили в середу у Міністерстві фінансів, пише УНН.

Деталі

“Верховна Рада України припинила дію угод між урядом України і урядами Ісламської Республіки Іран та Сирійської Арабської Республіки про уникнення подвійного оподаткування та попередження податкових ухилень стосовно податків на доходи”, – ідеться у повідомленні.

Як зазначається, припинення дії цих угод сприятиме:

  • недопущенню поповнення бюджетів Ірану та Сирії як країн, що сприяють російській федерації, шляхом надання Україною пільгових умов оподаткування для резидентів Ірану та Сирії, що здійснюють діяльність в Україні. Після припинення дії угод до всіх доходів резидентів Ірану та Сирії, одержаних з джерел в Україні, буде застосовуватись загальна ставка оподаткування − 15%, встановлена Податковим кодексом України, замість пільгових ставок, встановлених угодами;
  • недопущенню втрат бюджету України через зарахування податку, сплаченого в Ірані та Сирії резидентами України, що здійснюють діяльність у цих країнах;
  • звільнення України від взятих на себе зобов’язань щодо обміну інформацією з Іраном та Сирією з податкових питань.

Доповнення

У 2022 році було денонсовано двосторонні угоди про уникнення подвійного оподаткування із російською федерацією та білоруссю.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *