Україна цього року не планує звертатися до партнерів щодо закупки газу – Нафтогаз

Україна цього року не планує звертатися до партнерів щодо закупки газу - Нафтогаз

КИЇВ. 28 серпня. УНН. Цього року Україна не планує звертатися до іноземних партнерів для закупки природного газу. Його достатньо в підземних родовищах. Окрім того планують збільшити видобуток блакитного палива. Про це в ефірі телемарафону розповів голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов, пише УНН.

Цитата

«Ми не плануємо в цьому році звертатися до наших партнерів із закупки газу. Україна має достатні об’єми, «Нафтогаз» збільшує видобуток. У цьому році ми збільшимо на 8%, і фактично Україна має розраховувати на себе», – сказав Олексій Чернишов.

Деталі

Як зазначив голова «Нафтогазу», мета щодо запасів газу в підземних сховищах на початок опалювального сезону – це 14,7 млрд кубометрів. «За розрахунками, цього абсолютно достатньо, це передбачає різні сценарії, у тому числі додатковий об’єм вироблення і генерації електрики з використанням природнього газу. Цього об’єму буде достатньо, ми активно рухаємо в напрямку накопичення і вже фактично досягли цифри в 14 млрд кубометрів. Я запевняю, що мета буде виконана і перевиконана», – наголосив Чернишов.

За його словами, тиску у трубі достатньо, і його буде достатньо, щоб пройти наступну зиму. «Те, що стосується можливих обстрілів – ми впевнені, що вони будуть відбуватися, у деяких регіонах можливі перебої. Але працівники «Нафтогаз» постійно працюють над усуненням можливих таких ситуацій», – зазначив Чернишов.

Він також наголосив, що в «Нафтогазі» передбачають деякі сценарії, коли Україна розглядатиме можливість імпортувати природній газ для створення резервного об’єму. «Але це аварійний сценарій», – наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фахівці Укргазвидобування відремонтували 20-річну газову свердловину

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *