У ставку-охолоджувачі ЗАЕС незначне зниження рівня води, ситуація контрольована – Енергоатом

У ставку-охолоджувачі ЗАЕС незначне зниження рівня води, ситуація контрольована - Енергоатом

КИЇВ. 24 липня. УНН. Рівень води у ставку-охолоджувачі Запорізької АЕС – стабільний, хоч і фіксується незначне його зниження, повідомили у понеділок у НАЕК “Енергоатом”, пише УНН.

Цитата

“Рівень води у ставку-охолоджувачі ЗАЕС – стабільний. Попри підрив російськими окупантами греблі Каховської ГЕС, ситуація залишається стабільною та контрольованою. Станом на 08:00 24 липня фіксується незначне зниження рівня води у ставку-охолоджувачі. Наразі він становить 16,36 м”, – ідеться у повідомленні.

Деталі

Як повідомляється, рівень води в каналі ТЕС, звідки за необхідності підживлюється ставок ЗАЕС, – 10,93 м. У НАЕК зауважили, що протягом останнього часу рівень води в каналі суттєво не падає, його показники вже не залежать від Каховського водосховища, яке знищили рашисти.

І нагадали, що енергоблоки ЗАЕС не працюють з вересня 2022 року, тож відтоді активного випаровування води зі ставка-охолоджувача не відбувається.

Доповнення

6 червня 2023 року близько 3:00 російські військові підірвали греблю Каховської ГЕС на Херсонщині. Каховська ГЕС через підрив повністю зруйнована і відновленню не підлягає. 

Вода з Каховського водосховища необхідна для того, щоб станція отримувала підживлення для конденсаторів турбін і систем безпеки ЗАЕС.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *