Внаслідок грозового шторму знеструмлені 127 населених пунктів – Міненерго

Внаслідок грозового шторму знеструмлені 127 населених пунктів - Міненерго

Київ. 12 серпня. УНН. Внаслідок грозового шторму знеструмлені 127 населених пунктів у п’яти областях, повідомляє міністерство енергетики України, пише УНН.

Наслідки негоди

Внаслідок грозового шторму знеструмлені 127 населених пунктів у Сумській, Полтавській, Дніпропетровській, Кіровоградській та Донецькій областях. З них найбільше (71 населений пункт) – у Сумській області. В міністерстві наголошують, що ремонтні роботи з відновлення постачання електроенергії вже тривають.

Ситуація у прифронтових областях

Триває ворожий терор прифронтових та прикордонних з рф областей. Вибуховою хвилею пошкоджено газопровід у Донецькій області. Стався витік газу, який вдалося локалізувати. Через падіння тиску в газопроводі були тимчасово відключені побутові споживачі.

Через ворожі обстріли залишається без світла частина споживачів у Запорізькій, Сумській, Чернігівській, Донецькій, Харківській, Херсонській областях.

Генерація

У межах підготовки до нового опалювального сезону триває масштабна ремонтна кампанія на об’єктах генерації – теплової, гідро- та атомної.

Ситуація на ЗАЕС

Рівень води у ставку-охолоджувачі стабільний. Наразі він становить 16,19 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції.

Наслідки підриву дамби каховської ГЕС

У Херсоні через підтоплення залишаються без світла 11,3 тисячі споживачів. Енергетики працюють над відновленням електропостачання там, де це дозволяє безпекова ситуація.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грозовий шторм знеструмив майже 130 міст і сіл, на Донеччині обстрілом пошкодило газорозподільну станцію – Міненерго

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *