“Вдячний працівникам аграрної сфери” – голова уряду публічно подякував аграріям, але на їхнє звернення не відповів

"Вдячний працівникам аграрної сфери" - голова уряду публічно подякував аграріям, але на їхнє звернення не відповів

КИЇВ. 19 липня. УНН. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду висловив аграріям вдячність за працю в умовах повномасштабної агресії рф, повідомляє УНН.

Деталі

Говорячи про їхню працю, Прем’єр підкреслив, що «попри повномасштабну війну Україна залишається одним з гарантів світової продовольчої безпеки».

«Вдячний працівникам аграрної сфери за самовіддану працю. Це дуже важливо для стійкості нашої держави», – заявив Денис Шмигаль.

Однак наразі аграрії вже місяць очікують відповідь на листа до Прем’єра, у якому просять вжити заходів щодо повноцінного відновлення постачання української сільськогосподарської продукції, передусім на ринки ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шмигаль ігнорує українських аграріїв – вони нагадали про себе листом, у якому вимагають сприяти українському експорту

У листі, який в уряді отримали ще у червні, зазначається, що через війну українські аграрії опинилися у досить скрутному становищі, а європейські партнери останнім часом не виконують свої зобов’язання щодо сприяння постачанню української аграрної продукції на свої ринки. Своєю чергою ЄС усупереч раніше досягнутим угодам почав створювати нерівні умови для українських експортерів.

«Якщо найближчим часом не змінити ситуацію, то агротоваровиробники почнуть масово оголошувати про своє банкрутство та будуть змушені для покриття своїх боргів за безцінь продавати свій бізнес іноземним конкурентам», – ідеться у листі українських аграріїв Прем’єр-міністру.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *