Шмигаль у Києві зустрівся з міністром фінансів Німеччини: обговорили співпрацю у відбудові України

: обговорили співпрацю у відбудові України” />

КИЇВ. 14 серпня. УНН. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зустрівся з міністром фінансів Німеччини Крістіаном Лінднером, який прибув з візитом до Києва. Вони обговорили перспективи співпраці України з німецькою Кредитною установою для відбудови, пише УНН з посиланням на сторінку українського посадовця в Telegram.

Цитата

“Важлива зустріч з міністром фінансів Німеччини Крістіаном Лінднером, який прибув з візитом до України… Обговорили перспективи співпраці України з німецькою Кредитною установою для відбудови (KfW). Реалізуємо 5 спільних інвестиційних проектів на 247 мільйонів євро, готуємо ще три на 73 мільйонів євро”, – повідомив прем’єр.

Деталі

Він подякував уряду ФРН за збройну, санкційну, фінансову підтримку, зокрема за понад 1,5 мільярда євро наданої макрофінансової допомоги, більшість – у вигляді гранту.

“Вдячні за підтримку програми МВФ, за роль Німеччини в програмі ЄС Ukraine Facility, за сприяння євроінтеграції”, – сказав Шмигаль.

Крім цього, він висловив очікування, що німецький бізнес також візьме участь у відбудові та наголосив про необхідність посилення санкцій проти росії та конфіскацію російських активів, які “будуть головним джерелом фінансування відновлення”. Зі свого боку, Лінднер підкреслив, що Німеччина буде і надалі підтримувати Україну, а проєкти співробітництва з країною “матимуть довготривалий характер”.

Нагадаємо

У понеділок, 14 серпня, до Києва приїхав міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер. Це його перший візит з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *