Шмигаль вважає, що конфісковані за кордоном російські активи можуть підтримати швидке відновлення України

Шмигаль вважає, що конфісковані за кордоном російські активи можуть підтримати швидке відновлення України

Денис Шмигаль

КИЇВ. 12 жовтня. УНН. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль переконаний, що наступного року Україна може поповнювати фонд швидкого відновлення України за рахунок російських активів, які будуть конфісковані не лише в Україні, а й за кордоном. Про це він заявив на Київському міжнародному економічному форумі, передає кореспондент УНН.

Цитата

«Фонд відновлення ми домовились наповнювати, ключовий принцип – це конфіскація російських активів. Цього року ми наповнювали його конфіскованими коштами і коштами, вирученими від реалізації російських активів, які були в Україні», – сказав Денис Шмигаль.

«Тепер час наших партнерів перейти до рішучих дій і конфіскувати, або знайти інші можливості для використання російських активів, поки вони будуть конфісковані, для того, щоб підтримати швидке українське відновлення», – зазначив Прем’єр.

Деталі

Цього року завдяки конфіскації російських активів на території України на користь фонду відновлення в українському розпорядженні, з його слів, було 62 млрд грн. Його було підсилено частиною прибутків Національного банку, і відповідно реалізовано програми швидкого відновлення в енергетиці, у розмінуванні, у швидкому відновленні критичної інфраструктури та у відновленні бізнесу.

Денис Шмигаль зазначив, що це стало сигналом для країн-партнерів України, і вони вперше «дали публічні сигнали про згоду розглядати варіанти, як використання з точки зору відсотків за користування російськими активами, їх використання як застави для страхування воєнних ризиків, так і в майбутньому їх конфіскації».

У цілому Прем’єр переконаний, що в 2024 році фонд відновлення буде наповнюватися саме такими російськими активами, які знаходяться на заході у країн-партнерів. Очікується, що це має бути сума від 300 до 500 млрд доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україні знадобиться до 15 млрд дол. на швидке відновлення – Прем’єр

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *