Ще два судна вийшли тимчасовим коридором з портів України до Босфору – Кубраков

портів України до Босфору – Кубраков” />

КИЇВ. 1 вересня. УНН. Ще два заблокованих через війну судна йдуть тимчасовим коридором з чорноморських морських портів України до Босфору, повідомив у п’ятницю віцепрем’єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, пише УНН.

Цитата

“Два судна прямують тимчасовим коридором з чорноморських портів України до Босфору. Балкери ANNA-THERESA (Ліберія) і OCEAN COURTESY (Маршаллові острови) вийшли з порту Південний і рухаються встановленим коридором. Вони везуть 56 тис. тонн чавуну і 172 тис. тонн залізорудного концентрату”, – написав Кубраков у соцмережі X.

Деталі

Як повідомили в Мінвідновлення, обидва балкера знаходяться в оперуванні сінгапурської судноплавної компанії і перебували в порту Південний до повномасштабного вторгнення. Балкер ANNA-THERESA знаходився в порту з 22 лютого 2022 року, а OCEAN COURTESY — з 16 лютого 2022 року.

“Установлений навігаційним дорученням ВМС ЗСУ коридор першочергово використовується для евакуації суден, які перебували в українських портах Чорноморськ, Одеса та Південний на момент повномасштабного вторгнення російської федерації. З 15 серпня тимчасовим коридором скористалось вже 4 судна”, – повідомили у міністерстві у Facebook.

Доповнення

Першими тимчасовим коридором у Чорному морі вийшли контейнеровоз JOSEPH SCHULTE та балкер PRIMUS 16 та 27 серпня.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *