Нічна атака рф знеструмила майже 5 тис. домівок у Києві, через грозу без світла 300 міст і сіл

Нічна атака рф знеструмила майже 5 тис. домівок у Києві, через грозу без світла 300 міст і сіл

КИЇВ. 24 червня. УНН. Внаслідок нічного ворожого удару пошкоджено лінію електропередачі і є знеструмлення в Києві, через грозу без світла 300 населених пунктів. Дефіциту електроенергії немає, повідомили у суботу у Міненерго, пише УНН.

Наслідки обстрілів

Уночі ворог завдав чергового ракетно-дронового удару по території України. “У Києві внаслідок обстрілу пошкоджено лінію електропередачі, без світла залишилися 4,8 тис. споживачів”, – повідомили у міністерстві.

Грозовий шторм

Внаслідок масштабного грозового шторму, який пройшов країною, як вказано, знеструмлено в Закарпатській області 21 населений пункт, Чернівецькій – 10 населених пунктів, Львівській – 212 населених пунктів, Івано-Франківській – 34 населених пункти, Сумській – 24 населених пункти.

У Львівській області тимчасово зупинявся рух потягів.

Генерація

“Електроенергії, яку виробляють українські електростанції, повністю достатньо для покриття потреб споживачів. Дефіциту немає”, – повідомили у Міненерго.

Ситуація в регіонах

Через технологічні порушення в Дніпропетровській області без світла залишилися 2,3 тис., у Київській області – 1,1 тис. споживачів.

У Донецькій області через обстріли знеструмлювалися 15 населених пунктів, без світла через обстріли залишилася частина споживачів у Сумській, Херсонській, Харківській областях. Також через попередні обстріли знеструмлено частину споживачів у Запорізькій та Чернігівській областях.

Наслідки підриву Каховської ГЕС

У Херсоні за добу заживили 28 абонентів, без світла залишаються 13,5 тис. споживачів. У деокупованій частині області залишається знеструмленим 1 населений пункт.

Рівень води у ставку-охолоджувачі Запорізької АЕС, як повідомляється, “залишається незмінним”. “Станом на 06:00 він становить 16,60 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції”, – вказали у Міненерго.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *