Нафта дорожчає на тлі підтримки ринку скороченням видобутку

Нафта дорожчає на тлі підтримки ринку скороченням видобутку

КИЇВ. 8 серпня. УНН. Ціни на нафту зросли на початку торгів у вівторок, оскільки побоювання щодо пропозиції, спричинені скороченням видобутку Саудівською Аравією та росією, підтримали ринок, зазначає Reuters, пише УНН.

Деталі

Ф’ючерси на нафту марки Brent зросли на 37 центів, або 0,4%, до 85,71 долара за барель станом на 00:10 за Гринвічем, тоді як американська нафта West Texas Intermediate коштувала 82,37 долара за барель, зрісши на 43 центи, або 0,5%.

Обидві марки знизилися в ціні приблизно на 1% на попередній торговій сесії, оскільки інвестори готувалися до слабкішого попиту з боку двох найбільших економік світу, Китаю та США.

“Зростання сирої нафти зробило перепочинок, зіткнувшись з ключовим технічним опором… Але скорочення видобутку в Саудівській Аравії та росії може залишатися чинником зростання для нафтових ринків”, – зазначає аналітик CMC Markets Тіна Тенг у замітці.

Саудівська Аравія, найбільший у світі експортер, заявила, що продовжить добровільне скорочення видобутку нафти на один мільйон барелів на день ще на місяць, включаючи вересень, додавши, що вона може продовжити скорочення після цієї дати або ще більше скоротити видобуток після вересня.

росія також заявила, що у вересні скоротить експорт нафти на 300 тисяч барелів на добу.

Доповнення

Міністерська група ОПЕК+, що зібралася у п’ятницю, не внесла змін до поточної політики групи з видобутку нафти після того, як рішення Саудівської Аравії продовжити добровільне скорочення видобутку на вересень підштовхнуло зростання.

ОПЕК+ домовилася про широку угоду щодо обмеження поставок до 2024 року на своїй останній політичній нараді у червні. Вона зберегла скорочення видобутку нафти на 3,66 млн барелів на добу на 2023 рік, а з січня 2024 року продовжила і поглибила скорочення ще на 1,4 млн барелів на добу.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *