Міністри ЄС обговорять, як сприяти експорту зерна з України

Міністри ЄС обговорять, як сприяти експорту зерна з України

КИЇВ. 25 липня. УНН. Міністри сільського господарства Європейського Союзу у вівторок, 25 липня, в Брюсселі обговорять, як сприяти експорту українського зерна. Їх засідання відбудеться на тлі російських ударів по портовій інфраструктурі України, пише УНН з посиланням на Bloomberg.

Деталі

Зазначається, що міністри продовжують оцінювати збитки, завдані країною-агресором унаслідок ударів по українській портовій інфраструктурі. Під час зустрічі вони також розглянуть заперечення кількох східноєвропейських країн, які заявили, що не планують дозволяти імпорт українського зерна після закінчення чинної заборони в середині вересня.

За даними Bloomberg, ціни на пшеницю зросли до найвищого рівня за п’ять місяців після того, як росія атакувала порт на річці Дунай, щоб перекрити шлях експорту українського зерна на світові ринки. Ф’ючерси на пшеницю зросли на 2,6% у Чикаго до $7,7725 за бушель, що є найвищим показником з 21 лютого. Ф’ючерси підскочили на біржовий ліміт попереднього дня. Кукурудза з поставкою в грудні подорожчала на 0,7%.

Раніше

П’ять країн Центральної Європи – Польща, Румунія, Болгарія, Угорщина та Словаччина – планували звернення до керівництва Європейського Союзу з проханням продовжити заборону імпорту українського зерна після раніше наміченого терміну закінчення цієї заборони – 15 вересня – до кінця року.

Блокування експорту української агропродукції суходолом після 15 вересня, коли припиняють діяти відповідні обмеження, у жодному вигляді неприпустиме. Про це йшлося під час наради, яку зібрав президент України Володимир Зеленський 24 липня.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *