Кулеба підбив підсумки: Форум оборонних індустрій відкрив нову еру в розвитку української “оборонки”

Кулеба підбив підсумки: Форум оборонних індустрій відкрив нову еру в розвитку української "оборонки"

КИЇВ. 30 вересня. УНН. Міжнародний форум оборонних індустрій відкрив нову еру в розвитку української «оборонки». Тепер Київ не просто тягне в Україну іноземну зброю, а інтегрує український ОПК в натівську оборонну промисловість. Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, передає УНН.

Цитата

«На початку цього року ми в МЗС дійшли висновку, що для стабільності постачань зброї Силам оборони України нам потрібна якісно нова робота світової оборонної індустрії. Тоді я прийшов з цією думкою до Президента і запропонував провести захід, який обʼєднає провідні оборонні компанії світу та України для спільного виробництва, обслуговування та ремонту зброї, потрібної Україні», – написав Кулеба в Instagram.

За його словами, після цього МЗС обʼєднали сили з Мінстратегпромом і Міноборони, і закипіла робота.

«Ми командно працювали 24/7, щоб зібрати якомога більшу кількість оборонних компаній в Києві. Щоб уряди країн, які вони представляють, усіляко підтримували їхні спільні проекти з Україною, щоб НАТО і ЄС включилися в цей процес», – зазначив Кулеба.

Він заявив, що в результаті вдалося це зробити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Альянсу оборонних індустрій уже долучилися 38 компаній з 19 країн

«Світові виробники танків, артилерії, дронів і антидронів, боєприпасів, розробники інноваційного програмного забезпечення та власники унікальних складних технологій. Українські державні та приватні підприємства — від розгалужених груп компаній до defense-tech стартапів. Форум оборонних індустрій DFNC1 відкрив нову еру в розвитку української «оборонки». Ми тепер не просто тягнемо в Україну іноземну зброю. Ми інтегруємо український ОПК в натівську оборонну промисловість», – розповів Кулеба.

За його словами, тепер «ми засновуємо взаємовигідні партнерства та залучаємо передові технології, щоб самим виробляти найпотужнішу зброю у необхідній кількості».

«Щоб сьогодні на фронті у солдата було все, що йому потрібно для захисту себе і знищення ворога. Щоб після перемоги зброя, створена Україною спільно з партнерами, була найбільш конкурентноздатною у світі», – зазначив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Форум оборонних індустрій: українські компанії підписали 20 угод та меморандумів з іноземними партнерами

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *