Китай обмежує експорт обладнання для дронів

Китай обмежує експорт обладнання для дронів

КИЇВ. 31 липня. УНН. Китай у понеділок оголосив про введення експортного контролю щодо деякого обладнання, пов’язаного з безпілотниками, на тлі ескалації напруженості у відносинах із США через доступ до технологій, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

У заяві міністерства торгівлі Китаю ідеться, що обмеження на обладнання, включаючи деякі двигуни для дронів, лазери, обладнання зв’язку та системи захисту від дронів, набудуть чинності з 1 вересня.

У ньому йдеться про те, що заходи контролю спрямовані на «захист національної безпеки та інтересів».

Вони з’явилися після того, як на початку минулого місяця Пекін також оголосив про експортний контроль над деякими металами, які широко використовуються у виробництві мікросхем, після того, як Сполучені Штати зробили кроки з обмеження доступу Китаю до ключових технологій, таких як обладнання для виробництва мікросхем.

Китай має велику промисловість з виробництва дронів та експортує їх на кілька ринків, включаючи США.

Американські законодавці заявили, що понад 50% дронів, що продаються в США, виробляються китайською компанією DJI, і вони є найбільш популярними дронами, які використовуються органами громадської безпеки.

Доповнення

Міністерство торгівлі Китаю заявило у квітні, що американські та західні ЗМІ поширюють «необґрунтовані звинувачення» в тому, що вона експортує безпілотники на поле бою в Україні, додавши, що ці повідомлення є спробою «очорнити» китайські фірми, і країна продовжить посилювати експортний контроль над дрони, зазначає видання.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *