Кабмін змінив правила ввезення гуманітарної допомоги

Кабмін змінив правила ввезення гуманітарної допомоги

КИЇВ. 6 вересня. УНН. Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, яка змінює правила ввезення та обліку гуманітарної допомоги в Україні. Зміни спрямовані на спрощення процедури ввезення гуманітарної допомоги, підвищення її прозорості та забезпечення безпеки, повідомляє Мінсоцполітики, передає УНН.

Деталі

Відповідно до постанови, гуманітарна допомога буде ввозитися на підставі декларації, яка подається в електронному вигляді через автоматизовану систему реєстрації гуманітарної допомоги. Система автоматично присвоюватиме декларації унікальний код, за яким митники пропускатимуть вантаж.

Відтепер будь-яка громадська організація, яка має реєстраційний номер у ЄДРПОУ, зможе самостійно ввозити гуманітарну допомогу.

Після ввезення допомоги організація, яка її ввезла, повинна буде подати публічний звіт про її розподіл. Звіт повинен містити інформацію про те, коли, де і кому була роздана допомога, а також залишки, якщо такі є.

Також для гуманітарної допомоги, призначеної для військових, гарантійні листи скасовані. Інформація про такі вантажі буде закрита для загалу з міркувань безпеки.

Відомо, що система буде запущена 1 грудня 2023 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гуманітарна криза в Україні ризикує стати «нормою» — Міжнародний комітет порятунку

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *