Грузія обмежила експорт та реекспорт автомобілів до росії через санкції

Грузія обмежила експорт та реекспорт автомобілів до росії через санкції

КИЇВ. 2 серпня. УНН. Експорт і реекспорт американських автомобілів із Грузії до росії з 1 серпня обмежено. Про це пише Ехо Кавказу, посилаючись на заяви пресслужби Мінфіну Грузії, передає УНН.

Цитата

«Обмеження на реекспорт/експорт транспортних засобів, імпортованих на територію Грузії зі Сполучених Штатів, набули чинності з 1 серпня.

А обмеження на імпорт (автомобілів – ред.) з Європи наберуть чинності з 26 вересня, як це передбачено 11-м пакетом санкцій ЄС», — цитує повідомлення Служби доходів Мінфіну Грузії росЗМІ.

Деталі

Згідно з пакетом санкцій, затвердженим 23 червня, до росії заборонено ввозити автомобілі з об’ємом двигуна понад 1900 кубічних сантиметрів (1,9 літра), а також усі електричні та гібридні автомобілі.

Легкові автомобілі посідали третє місце серед експортних товарів Грузії на російський ринок. За п’ять місяців 2023 року безпосередньо з Грузії до росії було відправлено близько трьох тисяч автомобілів загальною вартістю 41 мільйон доларів. За рік експорт цієї категорії зріс на 458%. – підкреслюють аналітики “Эхо Кавказа”.

Водночас, за даними грузинського ЗМІ, основна частина російського напрямку реекспорту автомобілів припадає на Вірменію, Казахстан і Киргизію, які є членами спільного митного простору з росією. Однак, з 1 серпня грузинські митниці не пропускають автомобілі на транзитних номерах і з Вірменії. Про це повідомляють самі росіяни, ділячись у соцмережах враженнями про нововведені санкції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Образилися на санкції проти Georgian Airways: у МЗС Грузії викликали тимчасово повіреного у справах України

Влада Грузії заявляє, що повністю дотримується міжнародних санкцій, але уряд не буде запроваджувати двосторонні санкції щодо росії, оскільки це не в інтересах країни.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *