Грозовий шторм знеструмив майже 130 міст і сіл, на Донеччині обстрілом пошкодило газорозподільну станцію – Міненерго

Грозовий шторм знеструмив майже 130 міст і сіл, на Донеччині обстрілом пошкодило газорозподільну станцію - Міненерго

КИЇВ. 11 серпня. УНН. У Донецькій області через обстріл пошкоджено газорозподільну станцію, внаслідок грозового шторму знеструмлено 127 населених пунктів у чотирьох областях, через обстріли – 355 населених пунктів у 6 областях, пише УНН з посиланням на дані Міненерго, оприлюднені у п’ятницю.

Обстріли

У Донецькій області в результаті обстрілів пошкоджено лінійне виробниче управління магістральних газопроводів, непрацюючу газорозподільну станцію, яка не працювала з минулого року, та адмінбудівлю.

Через посилені обстріли у Херсонській області залишаються знеструмленими 48 населених пунктів. Однак за минулу добу енергетики змогли відновити живлення у 8 населених пунктах, які були без світла через обстріли. Через близькість до ворожих позицій бригадам доводиться працювати в умовах обстрілів.

Через обстріли знеструмлено 355 населених пунктів у Донецькій, Харківській, Запорізькій, Луганській, Сумській та Чернігівській областях. Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація.

Негода

Внаслідок грозового шторму знеструмлено 127 населених пунктів у Сумській, Дніпропетровській, Полтавській та Кіровоградській областях.

Найбільше постраждали Сумщина та Полтавщина, де, відповідно, залишаються без світла 66 та 37 населених пунктів. Близько 12 тисяч споживачів – без світла. Тривають відновлювальні роботи.

Наслідки підриву Каховської ГЕС

У Херсоні через підтоплення залишаються без світла 11,3 тисячі споживачів. Енергетики працюють над відновленням електропостачання там, де це дозволяє безпекова ситуація.

Запорізька АЕС

Учора ввечері тимчасово окуповану ЗАЕС вдалося підключити до основної повітряної лінії електропередачі 750 кВт. “Причина відключення – обрив проводів унаслідок ворожого обстрілу. При цьому місце пошкодження було в кількох кілометрах від станції”, – зазначили у Міненерго.

Фіксується незначне зниження рівня води у ставку-охолоджувачі. Наразі він становить 16,19 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції, повідомили у міністерстві.

Експорт-імпорт

Комерційний імпорт електроенергії за минулу добу склав 2 961,00 МВт-год. Експорт відсутній, вказали у міністерстві.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *