До реакторів українських АЕС вперше завантажили паливо, виготовлене Westinghouse спільно з вітчизняними фахівцями – міністр

До реакторів українських АЕС вперше завантажили паливо, виготовлене Westinghouse спільно з вітчизняними фахівцями – міністр

КИЇВ. 10  вересня. УНН. До реакторів українських атомних електростанцій вперше завантажили паливо, вироблене компанією Westinghouse спільно з Енергоатомом. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив міністр енергетики Герман Галущенко, передає УНН.

Раніше пальне для реакторів типу ВВЕР 440 виготовлялося лише в російській федерації.

Цитата

«Сьогодні історичний день, історична подія, тому що ми вперше завантажили паливо для 440-х реакторів, яке було вироблено Westinghouse спільно з українськими фахівцями Енергоатома», – заявив міністр.

Він наголосив, що це ставить крапку у монополії рф на цей вид палива, яке російська компанія «ТВЕЛ» постачала до багатьох країн. Наразі, як пояснив міністр, ведуться роботи у напрямку заміни російського палива на АЕС і інших країн.

«Сьогодні з цим покінчуємо. Вже підписані певні документи з цілою низкою країн, таких як Фінляндія, Чехія, Словаччина. Далі ми будемо працювати для того, щоб взагалі замінити Росію в цьому сегменті», – сказав Галущенко.

Додамо

Очікується, що всі українські АЕС перейдуть на пальне виробництва Westinghouse до 2024 року.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *