До грудня додамо в енергосистему 2,9 ГВт – Шмигаль

До грудня додамо в енергосистему 2,9 ГВт - Шмигаль

КИЇВ. 2 серпня. УНН. До грудня в енергосистему України додадуть 2,9 ГВт потужності. Також сьогодні уряд спростив процедури зі встановлення мобільних газотурбінних установок, повідомив на засіданні уряду прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає УНН.

Цитата

“Готуємося до зими та відновлюємо енергетику: генерацію, мережі розподілу, теплоелектростанції, ТЕЦ, котельні. До грудня плануємо додати в енергосистему 2,9 ГВт потужності”, – повідомив Шмигаль.

Він додав, що одночасно проводиться захист обʼєктів від ворожих атак.

“Один із способів захисту — децентралізація генерації. Її мобільність — запорука безпеки. російські терористи атакуватимуть насамперед статичні великі електростанції, але не зможуть вразити пересувні невеликі об’єкти”, – зауважив Шмигаль.

Доповнення

Також уряд сьогодні реалізує спрощені процедури для встановлення мобільних генеруючих газотурбінних установок та необхідної інфраструктури.

Також, скасовується бюрократична навантаженість щодо проведення повітряних ліній електропередачі та підстанцій. Ці заходи призведуть до прискорення процесу енергетичного відновлення та створення міцної та менш вразливої системи, що може протистояти потенційним загрозам.

Нагадаємо

В ГУР повідомили, що удари по енергетичній інфраструктурі України цілком імовірні цієї осені та взимку, росіяни проводять розвідку таких об’єктів.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *