Детінізація експорту на Одещині: до ініціативи Кіпера приєдналася зернова асоціація

Детінізація експорту на Одещині: до ініціативи Кіпера приєдналася зернова асоціація

КИЇВ. 13 липня. УНН. Українська зернова асоціація (УЗА) підтримала ініціативу голови Одеської ОВА Олега Кіпера щодо детінізації експорту продукції, заявив в коментарі УНН виконавчий директор УЗА Сергій Іващенко.

Цитата

«Ми всіляко підтримуємо ініціативи, що покликані зробити зерновий ринок «білим», прозорим та цивілізованим», – зазначив Іващенко.

Українська зернова асоціація об’єднує найбільші компанії на ринку, зокрема «Кернел Трейд», «Нібулон», «Грейнкорп Україна» – усі вони виступають за створення прозорих і чесних правил на ринку зерна.

«УЗА як об’єднання добросовісних та прозорих компаній, що цінують свою багаторічну історію у всьому світі, завжди підтримує боротьбу з тіньовим бізнесом, який несе загрози не тільки для держави через втрату податкових надходжень до бюджету, але й для чесного і прозорого бізнесу, який може зіштовхнутися з загрозою неповернення ПДВ, арештів зерна на суднах чи елеваторах через недобросовісних учасників ринку на ланцюгу з поля до порту», – наголосили в УЗА.

Контекст

Голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер ініціював спільний з бізнесом проект по детінізації та деофшоризації експорту. Він запропонував усім експортерам та агровиробникам підписати меморандум. Один із важливих пунктів меморандуму – забезпечення прозорості ланцюгів постачання від виробника до споживача, зокрема підтвердження походження та якості української агропродукції, яка постачається на світові ринки. Мета меморандуму – детінізувати кошти, які осідають в офшорах і повернути їх в бюджет України.

«Підписанти меморандуму матимуть можливість звертатися до держави в особі Одеської ОВА за підтримкою, зокрема у розбудові нової експортної інфраструктури, рівних умов для ведення бізнесу та за консультацією спільних дій», – наголосив Кіпер.

Детально про меморандум тут.

Інформацію про намір приєднатися до меморандуму необхідно надсилати на електронну адресу Одеської обласної державної (військової) адміністрації [email protected] та за адресою: проспект Шевченка, 4, м. Одеса, 65032

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *