Через профіцит виробленої електрики Україна просила Польщу викупити її – Укренерго

Через профіцит виробленої електрики Україна просила Польщу викупити її - Укренерго

КИЇВ. 6 листопада. УНН. Сьогодні польський оператор енергосистеми PSE, на запит «Укренерго», терміново викупив надлишки української електроенергії. Через бойові дії та з інших причин без світла залишається 427 населених пунктів. Про це у понеділок повідомили в Укренерго, інформує УНН.

Виробництво електроенергії

«Сьогодні в системі зафіксований профіцит – надлишок виробленої електроенергії. Причина – активна робота електростанцій на ВДЕ (в деяких регіонах погода не тільки вітряна, но і сонячна). Щоб зберегти баланс між споживанням та виробництвом й уникнути обмеження роботи електростанцій на ВДЕ НЕК «Укренерго» 6 листопада звернувся до польського оператора енергосистеми PSE із запитом на надання аварійної допомоги у вигляді термінової закупки надлишків української електроенергії протягом 3 денних годин загальним обсягом 900 МВт*год.» , – йдеться у повідомленні.

Також в Укренерго повідомили, що після ремонту повернувся в роботу блок на одній з ТЕС. А електроенергії, виробленої українськими електростанціями, достатньо для забезпечення потреб всіх споживачів.

«Укренерго» не бачить підстав для обмежень в енергосистемі, якщо не буде нових обстрілів. Ліміти споживання не запроваджувались», – вказали в компанії.

Споживання

В неділю, 5 листопада, вечірній максимум споживання був на 2,3% вище, ніж в попередню неділю 29 жовтня.

Експорт/імпорт

Сьогодні імпорт електроенергії здійснюється в денні та вечірні години зі Словаччини та Румунії. Загальний обсяг 2 572 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 281 МВт.

Експорт є до Словаччини, Молдови та Румунії в нічні години загальним обсягом 700 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 266 МВт.

Знеструмлення

Через бойові дії та з інших причин без світла залишається 427 населених пунктів. Через обстріли є пошкодження в мережах в Донецькій, Сумській, Харківській, Херсонській областях. З технічних причин є відключення в Дніпропетровській, Запорізькій, Чернігівській областях.

У ніч на 6 листопада відключалась високовольтна лінія в західному регіоні. Знеструмлювались споживачі «Львівобленерго». Через 1 год 12 хв енергоживлення споживачів було відновлено в повному обсязі, вказали в Укренерго.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *