Через аварійне відключення одного з блоків АЕС ввечері брали допомогу з Європи, зараз електрики достатньо – Укренерго

Через аварійне відключення одного з блоків АЕС ввечері брали допомогу з Європи, зараз електрики достатньо - Укренерго

КИЇВ. 28 червня. УНН. Енергосистема України учора під час вечірнього піку з 19 до 23 години брала аварійну допомогу від енергосистеми Румунії та Польщі. Наразі власного виробництва електроенергії достатньо для потреб споживачів. Про це повідомили в НЕК “Укренерго” у середу, пише УНН

Цитата

“Вчора, 27 червня, з 19:00 до 23:00 через недостатність загальної потужності українських електростанцій для покриття вечірнього споживання енергосистема України брала аварійну допомогу від енергосистеми Румунії та Польщі по 150 МВт щогодини загальним обсягом 1200 МВт-год. Імпорт та експорт у ці години був відсутній. Дефіцит потужності в енергосистемі виник через аварійне відключення одного з атомних блоків. Сьогодні зранку енергоблок вже в роботі і поступово збільшує навантаження”, – повідомили в Укренерго.

Імпорт та експорт на сьогодні, як вказано, відсутній.

Українців при цьому закликали зменшити споживання електроенергії у вечірні години з 19:00 до 22:00 і, за можливості, переносити використання потужної техніки на день або ніч, користуватися потужними приладами почергово.

Ремонти

Укренерго відновило частину обладнання на одній з підстанцій у південному регіоні, яка тричі зазнавала пошкоджень внаслідок масованих ракетних атак росіян. Ремонти тривають.

Обстріли

Внаслідок обстрілів росіянами у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Полтавській, Харківській областях є пошкодження у мережах обленерго.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *