Бельгія виділила 3,5 млн євро допомоги для боротьби з наслідками підриву Каховської ГЕС

Бельгія виділила 3,5 млн євро допомоги для боротьби з наслідками підриву Каховської ГЕС

КИЇВ. 15 червня. УНН. Бельгія виділила 3,5 млн євро для подолання наслідків підриву Каховській греблі. Вона включає електрогенератори, медичне обладнання та багато іншого, про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, пише УНН з посиланням на Telegram Уряду.

Деталі

Очільник українського Уряду Денис Шмигаль після онлайн розмови з прем’єр-міністром Бельгії Александром Де Кроо повідомив, що офіційний Брюссель виділив 3,5 млн євро для допомоги з ліквідації наслідків російського теракту на Каховській ГЕС.

Допомога, зокрема, включає електрогенератори, медичне обладнання, ліки, резервуари для зберігання питної води, намети тощо.

Зазначається, що сторони обговорили гуманітарні й екологічні наслідки катастрофи та необхідність посилення санкцій проти агресора. Крім того, скоординували потреби України в посиленні захисту неба, а також підготовку до Конференції з відновлення в Лондоні.

Доповнення

Раніше повідомлялось, що Бельгія надасть допомогу Україні через урядовий механізм B-FAST, який використовується для підтримки іноземних держав у кризових ситуаціях. B-FAST передасть до регіону обладнання для укриття (намети, матраци, спальні мішки, каністри, гігієнічні набори) загальною вартістю 350 тисяч євро.

У рамках Механізму цивільного захисту ЄС допомогу Україні надають уже 13 країн у зв’язку з підривом росіянами Каховської ГЕСЗа його словами, мова йде про десятки й сотні човнів, плотів, мотопомп, генераторів, контейнерів, резервуарів і фільтрів для води, а також багато інших речей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підрив Каховської ГЕС: Кулеба повідомив, що вже 19 країн виділили Україні гуманітарну допомогу

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *