“Занадто багато воєн”, щоб усувати російських спортсменів – МОК

"Занадто багато воєн", щоб усувати російських спортсменів - МОК

КИЇВ. 1 квітня. УНН. Вімблдон – не єдине спортивне змагання, де стикаються з участю російських та білоруських спортсменів. Міжнародний олімпійський комітет припустив, що є “занадто багато воєн”, щоб заборонити їм участь в іграх. Таку заяву цитує Sky News, пише УНН.

Деталі

МОК розкритикував рішення України не дозволяти своїм спортсменам змагатися із росіянами у відбіркових змаганнях на Олімпійські ігри 2024 року у Парижі.

“Якщо таке рішення буде реалізовано, це лише зашкодить спільноті українських спортсменів і жодним чином не вплине на війну, яку хоче зупинити світ і яку так різко засудив МОК”, – ідеться у заяві олімпійського органу.

“МОК завжди стверджував, що уряди не можуть вирішувати, хто зі спортсменів може брати участь у яких міжнародних змаганнях”, – сказано у заяві.

МОК має ухвалити окреме рішення про участь російських та білоруських спортсменів у Іграх у Парижі пізніше.

“Через той факт, що, на жаль, у світі занадто багато воєн, збройних конфліктів і криз, ми бачили, що майже на всіх Іграх спортсмени змагаються один з одним, попри те, що їхні країни перебувають у стані війни чи конфлікту”, – заявив МОК.

Нагадаємо

Уряд України ухвалив протокольне рішення щодо пропозиції брати участь українським спортсменам лише у тих відбіркових турнірах на Олімпійські ігри в Парижі, де не буде росіян. 

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *