УЄФА не стала виключати команди з білорусі зі змагань

УЄФА не стала виключати команди з білорусі зі змагань

КИЇВ. 5 квітня. УНН. Виконавчий комітет УЄФА ухвалив рішення проти виключення команди з білорусі. Про це повідомляє УНН з посиланням на Sportschau.

Цитата

«Футбольні команди з білорусі також, як і раніше, зможуть брати участь у міжнародних змаганнях. Виконавчий комітет УЄФА прийняв рішення проти виключення», – йдеться в повідомленні.

Президент УЄФА Олександр Чеферін повідомив, що країна буде позбавлена права проведення жіночого чемпіонату з футболу для спортсменок до 19 років.

«Ми обговорили білорусь і вирішили, що країна буде позбавлена жіночого чемпіонату до 19 років», — сказав Чеферін.

В іншому, за його словами, «ситуація перебуває на контролі».

Раніше до Чеферіна надійшов лист від більш ніж 100 депутатів Європарламенту, які закликали виключити білорусь. У листі депутатів йшлося: «Той факт, що білоруська збірна бере участь у чемпіонаті Європи, пізніше буде використаний (президентом) лукашенком і його пропагандистською командою, щоб довести, що він добре відомий у міжнародному співтоваристві».

Доповнення

Вімблдон – не єдине спортивне змагання, де стикаються з участю російських і білоруських спортсменів. Міжнародний олімпійський комітет припустив, що є “занадто багато воєн”, щоб заборонити їм участь в іграх.

Уряд України ухвалив протокольне рішення про пропозицію брати участь українським спортсменам тільки в тих відбіркових турнірах на Олімпійські ігри в Парижі, де не буде росіян.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *