Українська фехутвальниця Харлан перемогла росіянку і не потисла їй руку

Українська фехутвальниця Харлан перемогла росіянку і не потисла їй руку

КИЇВ. 27 липня. УНН. Українська фехутвальниця Ольга Харлан стала першою спортсменкою, яка представляє Україну, яка змагалася з росіянкою чи білорускою після вторгнення росії минулого року, зустрівшись з Анною Смірновою у четвер на чемпіонаті світу, пише УНН з посиланням на AFP.

Деталі

Міністерство молоді і спорту України пізно ввечері в середу змінило свою попередню політику, що забороняла спортсменам зустрічатися з росіянами або білорусами, які виступали як нейтральні. У новій політиці йдеться про те, що українцям заборонено зустрічатися зі спортсменами, які “представляють російську федерацію та білорусь”.

Смірнова виступала як нейтральна.

Чотириразова чемпіонка світу з фехтування Харлан перемогла Смірнову і, виконуючи обіцянку, не стала ні вітати свою російську суперницю, ні потискати їй руку після закінчення поєдинку.

Смірнова, розлючена цим та своєю поразкою, стояла на своєму і все ще сиділа на стільці через 10 хвилин після бою.

Як пише “Суспільне Спорт”, Смірнова протестувала проти дій українки, вимагаючи її дискваліфікації відповідно до пункту 4.6 регламенту FIE – через відмову привітання з боку українки. Однак, згідно із даними лайвтабло чемпіонату світу, Харлан пройшла до наступного раунду. У наступному раунді вона зустрінеться проти представниці Болгарії Йоани Ілієвої.

Доповнення

Українські тенісисти грають із російськими та білорусами з моменту вторгнення у лютому 2022 року, але як особи, які не представляють своєї країни. Вони теж уникали рукостискань зі своїми супротивниками.

«Вони мають рацію, що не обмінюються рукостисканням, я не можу уявити сценарій, в якому я це зробила би», – сказала раніше Харлан.

Джерело

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *